Ми офіційні представники Joola, Fenix, Sponeta, Gsi-Sport, Donic, Cornilleau
(093) 170 98 18
(067) 807 74 14
Київ, вул. Перемишльська, 2г

Замість Пінг-Понг нова назва - НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС

Завдяки величезному розвитку промисловості, появі нових тенісних аксесуарів змінився тенісний інвентар. А це справило безпосередній вплив на техніку та тактику гри в настільний теніс. Змінились і правила гри. Особливо помітним прогресом настільного тенісу дала поява пористої, губчастої гумової ракетки. До цього моменту гра велася в безпосередній близькості від столу, плоскими ударами.

З появою м'якої гуми гра стала різноманітнішою. Це цілком зрозуміло: завдяки щільному зчепленню ракетки та м'яча стало можливо м'яч сильно обертати. Але в 30-х роках ще переважали гравці, які воліли грати в захисному стилі, що неминуче призводило до курйозів. У матчі на першість світу Ерліх (Франція) та Панет (Румунія) за 2 години 10 хвилин дійшли до рахунку... 1:0 у першій партії. У 1934 році на першості світу в Парижі було припинено зустріч між Хагенауером (Франція) та Холденбергом (Румунія), яка тривала близько 8 годин. Міжнародна федерація була покликана вжити термінових заходів. І в 1936 році час гри був обмежений однією годиною. Але це нововведення, як швидко стало зрозумілим, виявилося недостатнім - гравці не встигли перебудуватися.

Уже 1937 року фінальні матчі серед жінок не виявили переможниці. Причиною цього стала дискваліфікація фіналісток Прітці (Австрія) та Аронс (США) за неактивне ведення гри. Потрібно було боротися за її активізацію й надалі. Вирішили скоротити гру до 20 хвилин. Ще однією значною зміною у правилах гри слід вважати зниження висоти бар'єрної сітки з 17 до 15,25 сантиметрів, і встановлення строго відведеної висоти ігрової поверхні столів – не більше 76 сантиметрів від підлоги. Також заборонили під час подачі підкручувати м'яч пальцями. Усі ці нововведення давали значні переваги під час нападу. Отже, з'явилися гравці нового плану, такі як І.Андріадіс, Штипік, Вігнановський (Чехословаччина), які спромоглися атакувати ударами середньої сили зліва і справа, вести контргру з проміжним захистом у середній зоні.

Значну цінність вніс у техніку та тактику настільного тенісу багаторазовий чемпіон світу (1930-1935рр.) англієць Віктор Барна. Завдяки якому гра стала захоплюючим, неймовірно захоплюючим видовищем. Інтерес глядачів до змагань суттєво зросла. Критерієм чого стало змагання на першість світу в Лондоні 1935 року, за яким щодня спостерігали до 10 тисяч осіб.

У 1936 році на конгресі ІТТФ було ухвалено рішення змінити назву гри. Замість старої назви пінг-понг з'явилося – настільний теніс.

Вибрати купити тенісний стіл можна в інтернет-магазині tennis-table.com.ua.

...