Ми офіційні представники Joola, Fenix, Sponeta, Gsi-Sport, Donic, Cornilleau
(093) 170 98 18
(067) 807 74 14
Київ, вул. Перемишльська, 2г

1988 року настільний теніс став Олімпійським видом спорту

У 1952 році, з першості світу, яка проходила в Бомбеї, настала нова епоха настільного тенісу. Що було з виходом на міжнародну арену японських учасників. Японці надали як новий вид покриття ігрової ракетки, а й своєрідну техніку.

Сама система ведення гри виявилася незвичайною. Фактично, спортсмени виконували один головний елемент техніки - накат справа, але він був відточений до віртуозної точності. І мало користуючись ніякими іншими ударами, японські спортсмени переконливо довели свою повну перевагу, яке виражалося у відмінному володінні подачею. (безпосередньо на подачах учасники у кожній партії вигравали від 4 до 10 очок), у високій фізичній підготовці, що дозволяє швидко переміщатися, та стрімко завдавати ударів. Саме виходячи з цього відбувається впевненість у своїх силах і вміння чітко здійснювати намічений план. Більшість провідних тренерів Європи в ті часи помилково помилялися, що успіх японських спортсменів - це лише тимчасове явище, і потрібних серйозних висновків не зробили.

Але неминуче стиль європейських учасників почав змінюватися. Звичайно, багато гравців ще дотримувалося захисної манери, проте гра в настільний теніс стала більш енергійною, винахідливою. Було відзначено зростання кількості контратакуючих прийомів. Але японці не здавали своїх позицій. Вони знову і знову рішуче заявляли про себе як про серйозних спортсменів.

У 1961 році на світовому чемпіонаті японські тенісисти застосували новий удар - іменований топ-спін, який пізніше отримав назву "диявольський м'яч з Токіо" З 1988 року гра в настільний теніс стає Олімпійським видом спорту (Сеул, Південна) . На даний момент більш ніж 40 мільйонів гравців щорічно беруть участь в офіційних турнірах по всьому світу.

Вибрати тенісний стіл та купити його можна в інтернет-магазині tennis-table.com.ua.

...