Ми офіційні представники Joola, Fenix, Sponeta, Gsi-Sport, Donic, Cornilleau
(093) 170 98 18
(067) 807 74 14
Київ, вул. Перемишльська, 2г

Створення міжнародної організації з настільного тенісу ITTF

Швидке поширення настільного тенісу серед населення призвело до необхідності створення міжнародної організації та встановлення єдиних для всіх правил гри. Завдяки доктору Георга Лемана (Німеччина) у Берліні 1926 року було створено Міжнародну федерацію настільного тенісу – ІТТФ. Головою, якою став Айвор Монтегю, відомий англійський літературознавець, прогресивний громадський діяч.

Перший конгрес ІТТФ та перший чемпіонат світу було проведено Лондоні у грудні 1927 року. У змаганні взяли участь спортсмени з Англії, Австрії, Чехословаччини, Німеччини, Угорщини, Данії, Швеції, Велса, Індії. Змагання йшло у чотирьох розрядах: одиночних – чоловіки та жінки та парних – чоловічих та змішаних. З 1928 року у змаганнях почали брати участь жіночі команди. З цього моменту першості світу почали проводити щороку, крім 1940-1946 років.

З 1957 року, було ухвалено рішення, першість світу проводити раз на два роки, але вже наступного року почали розігрувати першість Європи. Почали проводитись континентальні чемпіонати Азії та Африки. Ось так трохи настільний теніс дістався і до України.

Тенісні столи у широкому асортименті представлені у tennis-table.com.ua.

...